Jak vyrobit skořicové šišky

Jak vyrobit skořicové šišky

Ahoj přátelé! Vítejte u dalšího skvělého receptu pro váš kulinářský repertoár. Tentokrát vám ukážeme, jak snadno a rychle vyrobit lahodné skořicové šišky, které rozzáří vaše chuťové pohárky. Pokud máte rádi sladkosti a chuť skořice, určitě byste neměli přestat číst. Tento recept vám nabídne skvělou alternativu ke klasickým dortům nebo koláčům a bude vynikajícím doplňkem k vašemu šálku kávy nebo čaje. Neotálejte a pojďte s námi začít vařit!

Jak vyrobit skořicové šišky

Skořicové šišky jsou oblíbeným dezertem, který se skládá z křupavého sušeného těsta s přidáním skořice a cukru. Tyto šišky jsou oblíbené hlavně v zimních měsících a lze je servírovat k oblíbenému horkému nápoji nebo ke šlehačce. V tomto článku se dozvíme, jak vyrobit skořicové šišky.

Potřebné suroviny

Pro výrobu skořicových šišek budeme potřebovat:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce skořice
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 1/2 šálku másla
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup výroby

1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, sůl, skořici a kakaový prášek v míse.

2. Mezi směs přidáme máslo a povaříme ji do hladka.

3. Nyní přidáme mléko a vanilkový extrakt a hněteme těsto dokud nevznikne hladká kaše.

4. Dáme těsto na desku a pomalu ho hněteme až se stane pružné.

5. Poté těsto rozdělíme na menší kousky a tvarujeme je do podoby velkých kuliček.

6. Každou kuličku pak dáme na plech a stlačíme je do tvaru šišky.

7. Plech s šiškami necháme v troubě při teplotě 350 stupňů C asi 15 minut, než se těsto zpevní a zčervená.

8. Hotové skořicové šišky lze posypat dalším cukrem nebo skořicí a servírovat.

Závěr

Výroba skořicových šišek může být jednoduchá a rychlá. Tyto oblíbené dezerty tak mohou být připraveny ve vaší domácnosti k servírování pro vaši rodinu nebo pro vaše hosty. Vyzkoušejte tento tradiční recept a užijte si lahodné chuťi skořice.

Často Kladené Otázky

Jaké ingredience potřebujete pro výrobu skořicových šišek?

Pro výrobu skořicových šišek budete potřebovat:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičku soli
  • 3 lžíce kvasnic
  • 1/2 šálku teplé vody
  • 1/2 šálku teplého mléka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 lžičku skořice
  • 1/2 šálku mletých vlašských ořechů
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla na potření šišek

Jaké jsou kroky pro výrobu skořicových šišek?

Kroky pro výrobu skořicových šišek jsou následující:

  1. Smíchejte mouku, cukr a sůl v míse.
  2. Rozpusťte kvasnice v teplé vodě a přidejte do mísy s moukou.
  3. Přidejte teplé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, skořici a mleté vlašské ořechy a hnětejte až do hladka. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
  4. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout po dobu jedné hodiny v teplém prostředí.
  5. Rozdělte těsto na 12-14 stejně velkých dílů a vytvarujte je do podoby šišek.
  6. Položte šišky na plech potažený pečicím papírem a nechte kynout dalších 10-15 minut.
  7. Předehřejte troubu na 180°C. Potřete šišky rozpuštěným máslem a pečte 15-20 minut nebo dokud šišky nejsou zlatavé na povrchu.
  8. Nechte šišky vychladnout na plechu po dobu 5 minut a pak je přesuňte na mřížku k dalšímu ochlazení.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *